به گزارش روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی سرخس، با توجه به عبور خط راه آهن مشهد – سرخس – تجن از داخل منطقه ویژه اقتصادی سرخس و به تبع آن ارتباط ریلی کشورهای آسیای مرکزی با کشورهای اروپایی، توسعه سایتهای لجستیکی در داخل منطقه بیشتر از قبل احساس میشد که در همین راستا تاکنون 5 سایت به بهرهبرداری رسیده و 2 سایت دیگر با عناوین «ریل گستر لجستیک راه آسیا» و «ضیائی پترولیوم» آماده بهرهبرداری است.
هدفگذاری برای استقرار 40 سایت لجستیکی
با توجه به متفاوت بودن مشخصات فنی ریلی در کشورهای آسیای میانه با کشور ایران، سایتهای لجستیک مستقر در منطقه ویژه اقتصادی سرخس به زیرساخت ریل نرمال و ریل عریض مجهز شده و در این راستا مسیر نزدیک به 50 کیلومتر در فضای حدود 400 هکتاری که به سایتهای لجستیک اختصاص داده شده، ریل گذاری شده است که امکان اتصال این سایتها با خطوط ریلی کشور را برای ارتباط با کشورهای حوزه CIS فراهم میکند.
معاون فنی و اجرایی منطقه ویژه اقتصادی سرخس با اشاره به هدفگذاری برای استقرار 40 سایت لجستیکی در این منطقه اظهار کرد: با ایجاد زیرساخت ریلی مناسب و در راستای سیاستهای کلی اصل 44، پس از قطعهبندی فضای اختصاص داده شده به سایتهای لجستیک، قطعات آن به سرمایهگذاران بخش خصوصی واگذار شد.
احسان بختیاری گفت: منطبق بر آیین نامهها و ضوابط موجود در راه آهن و در نظر گرفتن تفاوت مشخصات فنی ریلهای ایران با ترکمنستان، قطعهبندی به گونهای انجام شده است که امکان همجوارسازی ریل عریض و نرمال را به زمین هر سرمایهگذار میسر میکند.
او ادامه داد: در حال حاضر نیز تمامی قطعات این سایت به سرمایهگذاران واگذار شده و بیش 10 سرمایهگذار در حال احداث ابنیه خود هستند.
نظارت مستقر و دقیق بر روند اجرای پروژههای سرمایهگذاری
معاون فنی و اجرایی منطقه ویژه اقتصادی سرخس با بیان اینکه کارشناسان مربوطه طی بازدیدهای منظم بر روند ساخت و سازها نظارت دارند، افزود: به سبب حساسیت بالای اجرای خطوط ریلی، معاونت فنی منطقه از ابتدای سرمایهگذاری تا بهرهبرداری هر سایت در کنار سرمایهگذاران مشغول به فعالیت بوده است.
او ادامه داد: بدین منظور پس از عقد قرارداد و تحویل زمین به سرمایهگذاران، نقشههای لجستیک آنها دریافت و مراحل بررسیهای کارشناسان حوزه فنی و تایید مهندس ناظر برای صدور مجوز شروع عملیات عمرانی در قالب پروانه ساختمانی انجام میشود.
بختیاری افزود: احداث سایتهای لجستیک ریل گستر لجستیک راه آسیا و ضیائی پترولیوم که از حدود یک سال پیش آغاز شده بود، اکنون آماده بهرهبرداری است.
تسهیل در فرایندهای تخلیه و بارگیری تا انتقال سوخت
ریل گستر لجستیک راه آسیا یکی از شرکتهای مستقر در منطقه ویژه اقتصادی سرخس در حوزه لجستیک است که با سرمایهگذاری در زمینی به مساحت 13 هکتار، در فاز نخست موفق به احداث 1200 متر مسیر ریلی از نوع عریض شده که این مهم امکان تخلیه و بارگیری انواع ماشین سواری را فراهم کرده است. ضیائی پترولیوم دیگر شرکت مستقر در این حوزه است که با ماهیت تراشیمپنت سوخت در زمینی به مساحت 2.5 هکتار و مجاور ریل های عریض سرمایهگذاری کرده است.
بختیاری درباره شرکت ریل گستر لجستیک راه آسیا گفت: این مجموعه در فازهای آتی خود با احداث مسیر ریلی نرمال همجوار با ریل عریض و ایجاد سکوی تخلیه و بارگیری، امکان انتقال کالا به صورت واگن به واگن و واگن به کامیون را نیز ایجاد خواهد کرد.
او ادامه داد: علاوهبراین قرار است چاله تخلیه هم احداث شود که در صورت تحقق آن، امکان ترانشمپنت کالا مسیر خواهد شد. پیش بینی میشود تکمیل فازهای آتی شرکت ریل گستر لجستیک راه آسیا سبب رونق ترانزیتی منطقه و کشور شود.
بختیاری با اشاره به نوع فعالیت سایت لجستیک ضیائی پترولیوم اظهار کرد: این شرکت پس از دریافت تاییدیههای معاونت فنی منطقه ویژه اقتصادی سرخس، 7 مخزن سوختی به حجم مجموعا 3 هزار متر مکعب و 5 مخزن سوختی گاز مایع LPG به حجم مجموعا 500 متر مکعب احداث کرده است.
او ادامه داد: با توجه به قرارگیری زمین این سایت در جوار ریل عریض منطقه، با احداث دوش تخلیه و بارگیری مجاور ریل و اتصال آن به مخازن احداث شده توسط این شرکت، تخلیه و بارگیری سوختی با حداکثر سرعت و دقت انجام میشود.