فارسی | English | Russia

چهارشنبه 28 شهریور 1403

آخـرین خبـــر

راه‌اندازی پایانه ترانزیتی بخش خصوصی؛ دستور کار منطقه ویژه سرخس در سال 1401

رئیس هیئت مدیره منطقه ویژه اقتصادی سرخس، تکمیل و راه‌اندازی پایانه ترانزیتی و صادراتی بخش خصوصی در این منطقه را یکی از برنامه‌های سال جاری این موسسه عنوان کرد.

محمدرضا برهمند در گفت‌وگو با خبرنگار اداره ارتباطات و رسانه بنیاد بهره وری موقوفات بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی سرخس یکی از مناطق مهم و استراتژیک کشور است و تسریع در اجرای طرح‌های توسعه‌ای و علاقه‌مندسازی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای ورود به حوزه مهم لجستیکی و همچنین سرمایه‌گذاری صنعتی، بخشی از اولویت‌‍های مهم موسسه در سال 1401 به‌شمار می‌رود.

برهمند با اشاره به موقعیت استراتژیک این موسسه گفت: منطقه ویژه اقتصادی سرخس به عنوان دومین منطقه وسیع کشور، هم مرز با کشور ترکمنستان و به عنوان دروازه ورود به کشورهای حوزه آسیای میانه، ظرفیتهای بی‌بدیلی برای سرمایهگذاری در حوزه‌های مختلف صنعتی و تجاری فراهم کرده است.

افزایش قابل توجه آمار صادرات و ترانزیت

وی با بیان این‌که تعامل مثبت کمرگ با منطقه ویژه اقتصادی سرخس در راستای رونق ترانزیت و صادرات، تاثیر چشمگیری در کاهش تاثیر تحریم های نفتی داشته است، گفت: امیدواریم این همکاری با گمرک کشور در سال 1401 ادامه پیدا کند. او افزود: سال گذشته حدود 350 هزار تن کالا از طریق این منطقه ترانزیت و صادر شد که در صورت نبود همکاری و تعامل مثبت گمرک و راه آهن جمهوری اسلامی ایران این امر محقق نمی‌شد و هم اکنون نیز با برنامه‌ریزی صورت گرفته و با تقویت زیرساخت‌های ریلی، به زودی شاخص‌های صادراتی از این منطقه افزایش قابل توجهی خواهد یافت و درصدد هستیم این آمار به 1.5 میلیون تن در سال جاری افزایش یابد.

مرکز لجستیکی مشترک با قزاقستان راه‌اندازی می‌شود

رئیس هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی سرخس همچنین از راه‌اندازی نخستین مرکز تجاری لجستیکی مشترک با مناطق ویژه قزاقستان در آینده‌ای نزدیک خبر داد.او ادامه داد: این مرکز علاوه‌بر این‌که ابزاری برای توسعه تجارت و بازار هدف است، خدمات تخلیه بارگیری، لجستیک و… را در اختیار فعالان اقتصادی و‌ صاحبان کالا قرار می‌دهد.

برهمند با اشاره به تدوین نقشه راه صادرات و ترانزیت در این منطقه، گفت: این برنامه بیشتر بر مقوله‌های لجستیک و حمل‌ونقل ریلی، زنجیره تامین نهاده، توسعه بازار، تنوع‌بخشی محصولات و بازارهای هدف متمرکز است که در تمام موارد متناسب با موقعیت جغرافیایی منطقه ویژه اقتصادی سرخس این سیاست‌گذاری‌ها را انجام داده‌ایم.

او ادامه داد: بدین منظور الزامات طراحی‌شده با همکاری اتاق مشترک ایران – قزاقستان و اتاق بازرگانی، در قالب هم‌اندیشی و تبادل‌نظر، برنامه‌ریزی و دسته‌بندی‌شده است که باید عملیاتی و اجرا شود.

برهمند، موقعیت استراتژیک منطقه ویژه اقتصادی سرخس را در ارتقاء شاخصه‌های ترانزیتی و افزایش صادرات به ویژه قزاقستان، مهم و اثر بخش دانست.

وی ضمن تاکید بر اهمیت بازار قزاقستان و جایگاه آن در حوزه آسیاب میانه گفت: در سیاستهای اجرایی منطقه، قزاقستان نقشی تعیینکننده دارد و برنامه‌ریزی ما در این حوزه بر حضور قدرتمند و افزایش تعاملات با تجار و سرمایه‌گذاران کشور قزاقستان متمرکز است.

برهمند با بیان این‌که گشایش در فعالیت‌های اقتصادی به‌ویژه افزایش سهم صادرات را با کمک بخش خصوصی دنبال می‌کنیم، افزود: اقدامات دیگری نیز در دستور کار منطقه ویژه اقتصادی سرخس قرار دارد؛ از جمله این‌که برای نخستین بار برنامه‌ریزی لازم به‌منظور حضور چند کشور تاثیرگذار آسیای میانه در منطقه و اعطای مشوق‌های خاص به این سرمایهگذاران با هماهنگی اتاق مشترک ایران و قزاقستان صورت گرفته است.

اختصاص مرکز دپو به سرمایه‌گذاران قزاقستانی

وی افزود: تمهیداتی اندیشیده شده تا در یک سال آینده، بستر مناسب چندین هکتاری را در سایت ریلی برای ایجاد مرکز دپو به سرمایهگذاران کشور قزاقستان اختصاص دهیم و با تحقق این هدف، به بازار بزرگی برای مراودات اقتصادی دست خواهیم یافت. برهمند ادامه داد: از طریق محقق شدن پیمان اوراسیا، نه تنها به بازار 2 تا 3 میلیارد دلاری دسترسی خواهیم داشت، بلکه در چند سال آینده، ظرفیت سرمایهگذاری در سرخس به ۵۰۰ میلیون دلار خواهد رسید؛ از همین رو لازم است از هم‌اکنون برای رفع موانع و تقویت زیرساختها اقدام شود.

پتانسل بالای منطقه برای تجارت با چین

محمدرضا کلائی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس نیز اظهار کرد: تعامل هدفمند با حوزه شرق، اهمیت بسیاری در سیاستهای کلان جمهوری اسلامی ایران دارد و روابط با همسایگان و آسیای میانه و چین، به ویژه در دولت سیزدهم،  در اولویت بوده است. کلائی امه داد: منطقه ویژه اقتصادی سرخس پتانسیل بالایی برای تجارت با چین دارد و امکانات باراندازی و ریلی آن می‌تواند در خدمت افزایش صادرات و ترانزیت کالا با چین و سایر کشورها قرار گیرد.

وی ترانزیت کالا با کشور چین، کم کردن زمان مسیر ریلی و افزایش سرعت و کیفیت خدمات‌رسانی را از جمله سیاست‌های منطقه ویژه اقتصادی سرخس در حوزه لجستیک دانست و گفت: در دو سال اخیر نیز چندین رام قطار مسیر مبدا چین تا سرخس را طی کرده و این بهترین و به‌صرفه‌ترین مسیر از هورگوس در شرق چین تا سرخس است.

عضویت در خبرنامه

آخرین اخبار و مناقصات را دریافت کنید