به گزارش خبرنگار ما، یعقوبعلی نظری در بازدیدی سرزده از شهرستان سرخس، در منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان نیز حضور یافت و ضمن قرار گرفتن در جریان مشکلات این منطقه، ابراز امیدواری کرد در جلساتی ویژه، تصمیمات لام برای رفع این مشکلات اتخاذ شود.
استاندار در این بازدید گفت: آستان قدس رضوی با سرمایهگذاری عظیمی که در منطقه ویژه اقتصادی سرخس انجام داده، زمینه حضور سرمایهگذاران و تسهیل صادرات کالا از این منطقه را فراهم کرده است.
وی افزود: شهرستان سرخس ظرفیتها و امکانات بینظیر همچون پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد، راه آهن، جاده ترانزیت، خطوط ریلی عریض و نرمال، گمرک، فرودگاه بینالمللی را در اختیار دارد اما هنوز این استفاده از این ظرفیتها در مسیر استفاده حداکثری خود قرار نگرفته است.
لزوم همافزایی و نهادهای مختلف برای توسعه منطقه ویژه سرخس
وی با اشاره به لزوم همافزایی و همکاری نهادهای مختلف برای توسعه هرچه بیشتر و رونق در منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: باتوجه به بازدید صورت گرفته و تصمیمات خوبی که در این باره گرفته خواهد شد، همه مسئولان شهرستان سرخس باید دست به دست هم داده و به یک ید واحد تبدیل شوند تا این شهرستان در مسیر جهش و پیشرفت قرار بگیرد.
نظری تصریح کرد: درصدد هستیم با بررسی برخی موضوعات و مشکلات موجود در منطقه بتوانیم در سفرهای آینده تصمیمات خوبی برای توسعه بیشازپیش منطقه اتخاذ کنیم.
وی با اشاره به سایت ریلی منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: صادرات و واردات در کشور موضوع مهمی است که این امر در سرخس بهخوبی در حال انجام است چراکه باتوجه به آمارها، بیش از ۸۰ درصد حجم صادرات و ترانزیت کالای استان از مرز سرخس صورت میگیرد.
نیاز به حضور پررنگتر بخش خصوصی
محمدرضا کلائی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس نیز در این بازدید به ظرفیتهای این منطقه و خدمات ارائه شده توسط آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: علیرغم وجود زیرساختهای بسیار مناسب در منطقه ویژه اقتصادی سرخی، استفاده حداکثری از ظرفیتهای این منطقه نیازمند رفع برخی از مسائل و مشکلات است.
کلائی به ظرفیت ریلی این منطقه اشاره و اظهار کرد: طبق طرحی که برای ریل عریض و نرمال درنظر گرفته شده، باید 70 کیلومتر خط ریلی در منطقه احداث شود که در حال حاضر40 کیلومتر ساخته شده است، این رقم عدد کمی نیست اما باید با کمک بخش خصوصی به 70 کیلومتر افزایش یابد.
وی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی سرخس دارای سایت کانتینری بسیار خوبی است که بهصورت ماهیانه در سایت ریلی منطقه ویژه شاهد ترانزیت 500 واگن بار و کالا هستیم، در حالی که این میزان در 3 سال گذشته ماهانه 120 واگن بوده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس با بیان اینکه تجارت آینده، تجارت کانتیری است، گفت: اگر خطوط ریلی، هوایی و جادهای این منطقه تکمیل و امکان استفاده از همزمان از آنها در منطقه فراهم شود، شاهد توسعه بیش از پیش و رونق اقتصادی خواهیم بود.
مزیتهای تجمیع گمرکات سرخس
کلائی همچنین با تاکید بر لزوم تجمیع گمرکات سرخس گفت: با هدف تسریع فرایند و کاهش بروکراسی اداری و استفاده از تمام ظرفیتهای موجود شهرستان کلیه فعالیتهای گمرکی با یک کد گمرکی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس انجام شود که در همین راستا، فرآیند تجمیع گمرک سرخس، گمرک منطقه ویژه و گمرک راه آهن در حال انجام است.
وی ادامه داد: تحقق این هدف نه تنها باعث کاهش هزینهها خواهد شد، بلکه در نهایت افزایش درآمد و رونق اقتصادی را در منطقه بهدنبال خواهد داشت.